Doorgaan naar hoofdcontent

Dag 2 / 1 september

Vandaag de dag iets later begonnen nadat gisteravond een latertje was en ik pas rond 1 uur in bed lag en ik toen een beetje ruzie kreeg met blogger om foto’s toe te voegen. Iets minder goed geslapen dan de andere nacht, stond ik rond 10 uur op. Voor vandaag stond er ook niet echt iets op de planning voor ‘s ochtends. We hebben dus rustig aan gedaan en zijn uiteindelijk rond kwart over twaalf vanaf de AirBnb vertrokken richting Central Park. Aan de zuidoostzijde zijn we eerst naar een Wholefoods gelopen, hier hebben we wat broodjes en te drinken gehaald en dit hebben we in Central Park lekker opgegeten. Het was totaal niet druk en je waant je echt even in een andere wereld zodra je het park inloopt. De drukte van de stad valt even weg. Ook vandaag was weer een warme dag maar onder de bomen was het goed uit te houden in de schaduw. 






Uiteindelijk zijn we rond half drie richting het American Museum of Natural History gelopen. Dit was nog een flinke wandeling maar toen we bij het museum aankwamen stond er buiten een bord dat je online een tijdslot had moeten reserveren ongeacht of je een sightseeing pass of andere pass had, dit hadden wij niet gedaan. Uiteindelijk een bewaker aangesproken met de vraag of het echt nodig was en die gaf aan nee hoor, loop maar door. Dus we konden zo doorlopen naar binnen, bij de kassa onze passes laten scannen en toen konden we naar binnen. Er is op het moment een exhibitie van edelstenen, en dat was erg mooi om te zien! Alles wat glinstert trekt mij aan, zullen de eksterogen wel zijn 😉. Erg bijzonder om te zien hoe de edelstenen gevormd worden en hoe oud ze eigenlijk al zijn. Natuurlijk ook mijn geboortesteen, de Ruby (juli), even opgezocht. We zijn uiteindelijk wel dik twee uur binnen geweest en toen hadden we nog maar 1,5 verdieping van de 4 bekeken… (Onze ouders weten dat dit best bijzonder is dat we zo lang in een museum zijn geweest, we zijn vaak zomaar uitgekeken) Uiteindelijk waren we de weg binnen ook een beetje kwijt geraakt want jemig wat is dat museum groot. Na een poosje zoeken de uitgang weten te vinden. Voor het volgende op het programma moesten we namelijk zorgen dat we rond 6 uur / half 7 aanwezig waren. We zijn weer door Central Park terug gelopen naar het zuidelijke gedeelte. Hierbij een stukje langs het water gelopen waar meerdere mensen  in roeibootjes zaten. Onderweg kwamen we nog een aantal dieren tegen waaronder veel kleine vogeltjes, eekhoorntjes en muizen (die had mijn moeder vooral erg graag willen zien denk ik 😉). We liepen ook langs Strawberry Fields, dus nog even langs het Imagine Mozaïek gelopen. Blijft bijzonder. Toen weer verder gelopen en zodra je Central Park uitloopt sta je zo boem weer midden in de stad met al zijn geluiden (vooral veel toeterende auto’s..).













We wilden namelijk rond zonsondergang naar Top of the Rock. Om er zeker van te zijn dat we met zonsondergang boven waren wilden we wat speelruimte gezien de zon rond half acht onder zou gaan. We liepen uiteindelijk vrij vlot door, Marcel wilde nog even langs de MLB shop, we gaan morgen en maandag naar baseballwedstrijden. Hij heeft voor morgen een t-shirt van de Mets gekocht. 



Toen zijn we doorgelopen naar Top of the Rock. Uiteindelijk verliep alles vrij vlot en stonden we binnen no time boven. Ook dit uitzicht was weer prachtig. De zon stond nog vrij hoog dus we vroegen ons af of de tijd wel klopte voor zonsondergang maar dat ging vanaf kwart over zeven ineens heel snel. Heel mooi om te zien en heel bijzonder hoe snel de zon ineens onder is. We hadden een mooi uitzicht over het oosten van de stad waar de zon onder ging, we moesten er wel een kwartier lang voor tegen het raam aangedrukt staan. Maar dan heb je ook wat laten we maar zeggen. Daarna lag er een heel mooie oranje gloed over de stad, golden hour. Heel erg mooi. Toen zagen we ook nog een wolkenkrabber die de Nederlandse vlag op de top had geprojecteerd. 








                         




We hadden vanochtend al even gekeken waar in de buurt van Top of the Rock we wat wilden gaan eten en we kwamen uit bij Bill’s Bar and Grill. Hier heel lekker gegeten, wat ik dacht besteld te hebben en wat ik uiteindelijk kreeg verschilden een beetje. Ik had niet verwacht zo’n grote portie te krijgen, ik heb dan ook niet alles opgekregen en maar om een doggybag gevraagd. Als jullie de foto zien snappen jullie vast waarom ik het niet op kreeg, vooral de mensen die mij een beetje kennen. 




Hierna zijn we weer naar de Subway gelopen, met een 35 minuten waren we weer bij het station in de buurt van de AirBnb, hier heb ik eerst de foto’s toegevoegd aan de blog van gisteren want ook vanochtend wilde het nog nog niet meewerken. Inmiddels is alles weer getypt, foto’s toegevoegd en gaat het licht hier zo uit. 


Voor morgenmiddag hebben we een film gereserveerd in een IMAX theater, dit moet volgens Marcel van veel betere kwaliteit zijn dan de bioscopen bij ons in de buurt dus ik ben benieuwd. We gaan naar de film Top Gun: Maverick. Voor ‘s avonds staat er een honkbalwedstrijd op het programma de Mets tegen de Washington Nationals. Ik vind dit soort sportwedstrijden altijd heel bijzondere belevenissen, het is zo anders dan wanneer je naar een sportwedstrijd in Nederland gaat. Er zit zoveel meer showaspect om heen om het publiek te amuseren. Al met al dus weer een leuke dag voor de boeg!

Veel liefs uit New York


Reacties

Populaire posts van deze blog

Dag 1 / 31 augustus

We begonnen vandaag de dag rond een uur of 9. Beide behoorlijk goed geslapen, dus dat scheelt altijd een hoop. Ik ben begonnen met de verzorging van m’n wond en Marcel is eerst gaan douchen. Nadat ik klaar was met het verzorgen van de wond hebben we onze ontbijtjes opgegeten, we hadden gisteravond al vast wat voor vanochtend opgehaald. Yoghurt met muesli, deze was erg lekker en vulde ook prima. Daarna ons eerst klaar gemaakt en weer naar de supermarkt gegaan, we hadden gisteren niet zoveel puf meer dus hadden alleen wat voor ontbijt opgehaald en wat te drinken.               Vanmorgen hebben we wat meer dingen gekocht, we hebben bij de AirBnb geluncht, we hadden broodjes en vleeswaren/kaas gehaald. Ik blijf me altijd verbazen over de grote hoeveelheden vleeswaren er in zo’n verpakking zit en hoeveel plakjes een servingsize zijn. Nadat we terug waren van boodschappen doen was het zo goed als 12 uur en dus hebben we onze broodjes opgegeten en ons verder klaargemaakt. Voor vandaag stonden

Dag 5 / 4 september.

 De wekker stond voor vanmorgen weer wat vroeger. We wilden rond half elf bij het metrostation zijn dus moesten rond kwart voor tien onderweg zijn naar de metro in de buurt van de Airbnb. We hadden echt net met een minuut de metro gemist die we wilden halen, maar gelukkig rijden de metro’s best vaak dus hoefden niet heel lang te wachten op de volgende. We hadden geluk en hoefden deze keer ook helemaal niet over te stappen. We zijn bij Penn Station uitgestapt, hierna was het nog een twintig minuten lopen tot we bij pier 78 waren aan de westkant van Manhattan bij het water. Het bedrijf heette Big City Tourism, ze zeiden tijdens de tour dat ze nog maar een paar weken actief waren. Met de Sightseeing passes was deze tour inbegrepen, het heette Freedom Liberty Boat tour. De eerste boattour vertrok rond elf uur, deze wilden we graag halen omdat we hoopten dat het dan nog niet zo druk was en dat was gelukkig ook zo. We stonden vrijwel vooraan in de rij om de boot op te gaan, het scheelde natu

Dag 8 + 9 / 7 & 8 september

En toen was de dag alweer aangebroken dat we ‘s avonds terug vlogen naar Nederland. We moesten voor 11 uur uitchecken bij de Airbnb. Gelukkig kregen we de mogelijkheid om de koffers in de hal te kunnen stallen, konden wij nog even een stukje Brooklyn verkennen. We hadden de koffers de dag van te voren al zo goed als ingepakt, alleen de laatste toiletspullen en dergelijke moesten we nog inpakken. Dit hebben we gedaan, daarna de afwas nog even gedaan nadat we ontbeten hadden. Via de chat van Airbnb nog even nagevraagd wat we moesten doen met de lege frisdankflessen en limonadeflessen, zodat deze goed werden gescheiden. Nadat we alles opgeruimd hadden en een beetje hadden schoongemaakt (hoefde niet, maar voelt toch een beetje raar om niet te doen, dus we hebben toch even een doekje over de tafel en dergelijke gehaald) waren we klaar om de koffers dicht te doen en te wegen. We zaten gelukkig nog niet aan het maximale gewicht, dit kwam goed uit want ik wilde nog even bij de target langs en