Doorgaan naar hoofdcontent

Dag 1 / 31 augustus

We begonnen vandaag de dag rond een uur of 9. Beide behoorlijk goed geslapen, dus dat scheelt altijd een hoop. Ik ben begonnen met de verzorging van m’n wond en Marcel is eerst gaan douchen. Nadat ik klaar was met het verzorgen van de wond hebben we onze ontbijtjes opgegeten, we hadden gisteravond al vast wat voor vanochtend opgehaald. Yoghurt met muesli, deze was erg lekker en vulde ook prima. Daarna ons eerst klaar gemaakt en weer naar de supermarkt gegaan, we hadden gisteren niet zoveel puf meer dus hadden alleen wat voor ontbijt opgehaald en wat te drinken. 

Vanmorgen hebben we wat meer dingen gekocht, we hebben bij de AirBnb geluncht, we hadden broodjes en vleeswaren/kaas gehaald. Ik blijf me altijd verbazen over de grote hoeveelheden vleeswaren er in zo’n verpakking zit en hoeveel plakjes een servingsize zijn. Nadat we terug waren van boodschappen doen was het zo goed als 12 uur en dus hebben we onze broodjes opgegeten en ons verder klaargemaakt. Voor vandaag stonden er drie dingen op de agenda. Dus op naar de metro en richting Manhattan/Hudson Yards gegaan. Als eerste zijn we naar The Edge geweest, we hebben een Sightseeing pass dus bij het laten zien van deze pas konden we zo doorlopen naar boven. Blijft toch echt een heel mooi gezicht om New York zo van boven te zien en vooral ook met het mooie weer van deze dag. Je kunt echt heel ver kijken en leuk om te zien dat we nog dingen herkenden van elf jaar geleden. Zo kon je het Vrijheidsbeeld zien en The Empire State Building (die hebben we elf jaar geleden bezocht), Times Square en Central Park. Na daar even rondgelopen te hebben zijn we weer naar beneden gegaan.




Als volgende stond The Rise op het programma, een nieuwe attractie in een zijstraat van Times Square. We zijn vanaf the Edge daarnaartoe gelopen en dat viel gelukkig reuze mee qua afstand en temperatuur. Bovenop The Edge was het nog vrij warm, maar beneden hadden we er minder last van. Toen we bij The Rise aangekomen waren konden we ook zo weer doorlopen na het laten zien van de Sightseeing pass, het is een attractie die als het ware een stukje geschiedenis van New York laat zien vanaf ongeveer de eerste metro die er reed. Je kreeg eerst een film te zien met daarin allemaal wetenswaardigheden over New York en wanneer die plaatsgevonden had en daarna werd je verder geleid waarbij je langs verschillende onderwerpen ging. Het begint met de opkomst van de wolkenkrabbers en welke steeds hoger werden. Daarna ging het over de radio, over hoe dat ontstaan was en dergelijke. Weer een stukje verder ging het juist over televisie en de series en talkshows die in New York opgenomen waren met een aantal herkenbare sets van verschillende series. Waaronder de Honeymooners, Sesame Street, de bank van Friends, de iconische jurk/tutu van Sarah Jessica Parker in Sex and the City en als laatste de set van The Tonight Show with Jimmy Fallon. Daarna was er een gedeelte over de evolutie van fashion van eind 1800 tot nu. Toen ging het verder met muziek en ging het over The Ed Sullivan Show waar The Beatles voor het eerst op Amerikaanse TV optraden drie zondagen achter elkaar waarbij de show records brak. Ook stonden er de kostuums van The Village People van het liedje YMCA. Vervolgens nog een stukje over HipHop met The Notorious B.I.G., met een muurschildering erbij. Uiteindelijk werden we naar een stuk over Broadway en een aantal iconische musicals geleid. Toen werden we een lift ingeleid die ons zogenaamd naar een tv-show zou sturen, de eerste live uitzending van New Years Eve in 1957 met de welbekende Balldrop op nieuwjaar. Er werd gezegd dat er een probleempje met de lift was en dat we met een soort servicelift moesten, dit hoorde er allemaal bij en de lift ging omhoog, bleef stil staan, schokte heen en weer, schoot naar beneden, je zag op een scherm de ratten langs je heen lopen etc. Een en al drama dus, uiteindelijk kwamen we uit bij de studio en konden we plaatsnemen bij een stip, daar werd nog een kort inleidend filmpje gedraaid en werd er benoemd dat je het nummer waar je op stond moest onthouden. Daarna was er nog een attractie waarbij je op een bank kwam te zitten (corresponderend met het nummer waar je in de vorige ruimte bovenop stond)  waarbij je met een riem vastzat en je als het ware over New York heen vloog, door de tijd, de seizoenen en uiteindelijk in een storm terechtkwam. Je werd als je over het water vloog ook echt nat, het werd kouder toen het begon te sneeuwen, je rook het gras als je over Central Park vloog dus al met al heel goed in elkaar gezet. Daarna landde je weer met de balldrop in 2022. 














Na de attractie zijn we Times Square opgelopen, voor wie bekend is met Times Square weet dat ze daar altijd showtjes weggeven om zo geld op te halen door middel van het doen van trucjes en dergelijke. We stonden te kijken naar een groep van 4 mannen die salto’s en dergelijke aan het doen waren, toen haalden ze ineens een jongetje uit het publiek en een van die mannen ging over het jongetje heen springen. Dat ging allemaal prima, toen haalden ze de grootste man uit het publiek die ze zagen staan en die moest ook maar naar voren komen om door een van de mannen overheen te laten springen, zo begonnen ze steeds meer mannen naar voren te halen. Marcel gaf net aan dat in London hij een keer uit het publiek werd gehaald en dat hij dat verschrikkelijk vond, dus hij keek maar een beetje de andere kant op. Oplettend als die mannen waren zagen ze hem doen alsof hij zich aan het verstoppen was en werd hij alsnog naar voren geleid. Ik heb behoorlijk gelachen, Marcel iets minder. Ze maakten er een hele show van en het duurde en duurde maar, uiteindelijk konden ze zich ‘vrij kopen’  als ze een fooi gaven. Zo is Marcel er van af gekomen en is er niemand over hem heen gesprongen, uiteindelijk bleek hij ook gewoon te lang te zijn en durfden ze het gewoon niet aan, maar ja het geld hadden ze al binnen. Daarna zijn we maar snel verder gelopen, hij wilde niet meer bij de shows kijken. Hoe dat nou zou komen, ik heb geen idee 🤷‍♀️. 



Inmiddels was het half vijf en zijn we richting een shake shock gelopen omdat we om 7:00 naar een musical gingen. Bij de shake shack ging er natuurlijk iets mis met mijn bestelling en kon ik terug naar de balie om het juiste te halen. Voor alle moeite mocht ik de burger die niet goed was houden en kreeg ik nieuwe frietjes omdat ik een poosje moest wachten en mijn frietjes dus ondertussen al vrij koud waren geworden. De burger was wel erg lekker en Marcel had geluk want hij kreeg er gratis een hamburger bij 😉. Toen we klaar waren met eten was het inmiddels half zes geweest, we waren bij 36th street en de musical was op 43th street, dus we moesten nog een stukje lopen, uiteindelijk waren we vlak voor 6 uur al bij het theater en hebben we dus nog maar een rondje gelopen, nog wat winkels binnen geweest en uiteindelijk rond twintig over 6  weer naar het theater gelopen en naar binnen gegaan. 





We zijn naar Harry Potter and The Cursed Child geweest. Zelf vind ik musicals erg leuk, maar Marcel iets minder. Harry Potter vindt hij dan wel weer leuk dus dat was de middenweg. Bij binnenkomst stond op een poster dat de musical met pauze 3,5 uur ging duren, dat wist ik niet. Vond Marcel behoorlijk lang, oeps 😅. Ik heb als souvenir een tote bag gekocht, die gebruik ik thuis vaak voor de boodschappen dus komen altijd van pas. uiteindelijk rond kwart voor 7 richting onze stoelen gegaan. We zaten op een verhoging/balkon bij een hekje, hierdoor was er wat meer beenruimte. Dit was erg fijn. Ze hadden door middel van QR code een soort table service, zo kon je online je bestelling qua drinken doorgeven en dan kwamen de mensen van het theater het je in een tas brengen. Ideaal. Hoef je dus ook niet zelf in de rij te gaan staan. Ik persoonlijk vond de musical erg leuk, vooral de special effects zijn echt super mooi gemaakt. Marcel vond het wat langdradig (ik had eerlijk gezegd ook niet echt anders verwacht, maar vond de special effects ook wel erg mooi). 











Uiteindelijk stonden we rond half elf weer buiten en het was nog heerlijk warm buiten, binnen werd het steeds kouder, dus die warmte was wel welkom. We zijn naar het metrostation gelopen en hebben de metro terug naar de Airbnb genomen, we waren uiteindelijk na half twaalf weer thuis. Een latertje dus. Morgen hebben we Central Park en een museum in ieder geval op het programma staan dus we hoeven morgen niet vroeg op te staan, ook wel fijn na deze avond.

Veel liefs uit New York




Reacties

Populaire posts van deze blog

Dag 5 / 4 september.

 De wekker stond voor vanmorgen weer wat vroeger. We wilden rond half elf bij het metrostation zijn dus moesten rond kwart voor tien onderweg zijn naar de metro in de buurt van de Airbnb. We hadden echt net met een minuut de metro gemist die we wilden halen, maar gelukkig rijden de metro’s best vaak dus hoefden niet heel lang te wachten op de volgende. We hadden geluk en hoefden deze keer ook helemaal niet over te stappen. We zijn bij Penn Station uitgestapt, hierna was het nog een twintig minuten lopen tot we bij pier 78 waren aan de westkant van Manhattan bij het water. Het bedrijf heette Big City Tourism, ze zeiden tijdens de tour dat ze nog maar een paar weken actief waren. Met de Sightseeing passes was deze tour inbegrepen, het heette Freedom Liberty Boat tour. De eerste boattour vertrok rond elf uur, deze wilden we graag halen omdat we hoopten dat het dan nog niet zo druk was en dat was gelukkig ook zo. We stonden vrijwel vooraan in de rij om de boot op te gaan, het scheelde natu

Dag 8 + 9 / 7 & 8 september

En toen was de dag alweer aangebroken dat we ‘s avonds terug vlogen naar Nederland. We moesten voor 11 uur uitchecken bij de Airbnb. Gelukkig kregen we de mogelijkheid om de koffers in de hal te kunnen stallen, konden wij nog even een stukje Brooklyn verkennen. We hadden de koffers de dag van te voren al zo goed als ingepakt, alleen de laatste toiletspullen en dergelijke moesten we nog inpakken. Dit hebben we gedaan, daarna de afwas nog even gedaan nadat we ontbeten hadden. Via de chat van Airbnb nog even nagevraagd wat we moesten doen met de lege frisdankflessen en limonadeflessen, zodat deze goed werden gescheiden. Nadat we alles opgeruimd hadden en een beetje hadden schoongemaakt (hoefde niet, maar voelt toch een beetje raar om niet te doen, dus we hebben toch even een doekje over de tafel en dergelijke gehaald) waren we klaar om de koffers dicht te doen en te wegen. We zaten gelukkig nog niet aan het maximale gewicht, dit kwam goed uit want ik wilde nog even bij de target langs en