Doorgaan naar hoofdcontent

Reisdag // 30 augustus

Vanmorgen ging al vroeg de wekker (namelijk om 6:30) omdat vandaag eindelijk de dag was dat we naar New York gingen! Marcel haalde mij rond 7:45 op, maar omdat ik daarvoor mijn wond nog moest verzorgen moest ik iets eerder opstaan zodat ik alle tijd had en zodat ik alle spullen nog een keer na kon lopen om te kijken of ik echt niks vergeten was. 

Rond een uur of 10 waren we bij Schiphol aangekomen, voor de auto hadden we een parkeerplaats in de garage gereserveerd dus daar konden we zo heenrijden. De garage stond vrij vol waardoor we uiteindelijk op de vijfde etage de auto kwijt konden, de waterski etage ;) Foto maken om op de terugreis het zoeken van de auto zo gemakkelijk mogelijk te maken. Vanaf de parkeergarage gaat er een shuttle naar Schiphol Plaza, vanwege de drukte stopt hij op het moment niet bij alle vertrekhallen maar alleen bij Schiphol Plaza en moet je binnendoor naar de juiste gate lopen, we hoefden niet zo ver gelukkig omdat we naar vertrekhal 2 moesten. Om half elf waren we bij de vertrekhal, we konden de koffer pas om half twaalf inchecken dus we moesten nog even een uurtje wachten. Die vloog eerlijk gezegd voorbij en voor we het wisten konden we de koffer al kwijt, heel gemakkelijk bij een machine om zelf je koffer af te geven.



Nadat we de koffer kwijt waren konden we verder naar de security, ook daar ging het heel vlot en om twaalf uur stonden we al voorbij de security. We waren dus binnen het half uur de koffer kwijt, door de security en door de paspoortcontrole. Inmiddels hadden we beide wel zin in eten gekregen en hebben we wat gegeten bij McDonalds, dat rustig opgegeten en toen was het bijna één uur en zijn we weer naar beneden gegaan. Nog een boek gekocht en Marcel nog een flesje water en toen zijn we rustig naar de gate gewandeld. Daar was het al redelijk druk. Er werd omgeroepen dat als je als niet Amerikaan naar Amerika toe reisde je een vaccinatieverklaring moest invullen die je bij aankomst zou moeten inleveren, die moest iedereen dus nog even afhalen. (Laten we zeggen dat dit vrij onnodig was, want er is in Amerika niemand geweest die er naar gevraagd heeft. Zelfs niet naar het gewone vaccinatiebewijs.) 

Het boarden zou rond 13:50 starten en toen zijn ze ook ongeveer begonnen. Dat wordt altijd per zone opgeroepen, wij zaten in zone 5 dus konden nog even wachten. Al met al ging het heel vlot. We zaten zo rond 14:15 in het vliegtuig. We vlogen voor het eerst echt met KLM naar Amerika en het leuke hiervan was dat ze niet alleen in het Engels alles omroepen maar ook echt in het Nederlands. De vlucht ging eigenlijk ook vrij vlot. Het eten viel me reuze mee, je had de keuze uit een vegetarische pasta of een chicken tikka missala. We hebben beide voor de laatste gekozen en die smaakte best lekker! (Voor mij is het altijd afwachten en vaak valt het tegen, dus weer een pluspunt voor KLM 😉). Daarna kregen we nog een lekkere citroenkoek/gebakje. 
We hebben verder de vlucht doorgebracht met film/serie kijken, boek lezen en ik heb nog een mini dutje gedaan voor zover dat kan in zo’n krappe vliegtuigstoel. Ik moest vechten om de armleuning met iemand naast mij (Marcel zat aan het gangpad, ik daarnaast en dan zaten er nog twee mensen in de rij, behoorlijk knus dus..). 
                                 
Maar voor we het wisten begonnen mijn oren al pijn te doen, teken dat we de landing in gingen zetten.. Dus ik mijn speciale vliegtuig oordopjes ingedaan en gelijk verlichting, ideale uitvinding. 16:20 lokale tijd kwamen we aan op JFK, in Nederland was het dus ondertussen al 22:20. In het vliegtuig staat iedereen altijd gelijk op zodra het lichtje van riemen vast uitgaat en is het vaak vrij chaotisch. We hebben dus even gewacht en dat scheelde een hoop. Toen door naar de security waar je paspoort gecontroleerd wordt en je je vingerafdrukken achter moet laten. Beide weer goedgekeurd, scheelt weer. Er heeft niemand ook maar gevraagd naar de medicatie (ik moest voor bepaalde medicatie die ik gebruik een medicijnverklaring via het CAK aanvragen en laten legaliseren bij de rechtbank), dus we hadden alles goed geregeld maar was uiteindelijk bijna niet nodig (zul je wel zien dat wanneer je dit niet doet, je er wel uitgepikt wordt, dus beter wel alles goed regelen). Dit ging uiteindelijk ook allemaal vrij vlot, want toen we achter ons keken was de rij alweer een stuk langer geworden. Bij de bagageband aangekomen was het behoorlijk druk, er waren zoveel koffers dat medewerkers al bezig waren om koffers opzij in het midden van het gangpad te zetten om ruimte te maken op de band. Terwijl Marcel de band in de gaten hield dacht ik op een gegeven moment, goh laat ik eens langs die koffers lopen en ja hoor daar stond die van ons ook al tussen. Scheelt weer, die was in ieder geval meegekomen. 
Toen naar de aankomsthal gelopen en vanaf daar naar de Airtrain gegaan. Deze brengt je van de verschillende vertrek/aankomsthallen naar de parkeerplekken, hotelshuttles, autoverhuur en uiteindelijk de metrolijn. Wij moesten de metrolijn nemen naar een station vlakbij onze Airbnb, na even wat gezoek naar hoe en wat uiteindelijk gelukt om de juiste kaartjes te kopen. Je moest eerst voor de airtrain betalen en daarna moest je dan nog een metro pas kopen. We hebben een 7-day unlimited metrokaartje gekocht omdat we die de komende dagen toch veel gaan gebruiken en dan is dat voordeliger. Ik had thuis al opgezocht welke metro we moesten hebben en waar we moesten overstappen en dit ging gelukkig ook vrij vlekkeloos (eerst toch altijd weer even zoeken omdat je het niet gewend bent). 
                             
Toen bij het juiste metrostation uitgestapt en naar de Airbnb lopen, dit was een warm tochtje want het was hier nog zo’n 30 graden buiten en behoorlijk benauwd. Dus lekker bezweet uiteindelijk de Airbnb gevonden, met de code konden we zo binnenkomen, heel fijn. Even contact via de Airbnb app gemaakt met de host om te vragen waar we een supermarkt konden vinden en gelijk even wat spulletjes gehaald zodat we morgen al ontbijt hebben. Daarnaast nog wat drinken en wat flesjes water, niet onbelangrijk met deze temperaturen hier. Inmiddels is het 21:00 geweest en ben ik de blog aan het typen, zo nog even de wond verzorgen en dan gaan we denk ik niet al te laat slapen, thuis is het inmiddels al diep in de nacht. Morgen staat er een musical op het programma, heel veel zin dus daar morgen meer over!

Liefs uit New York,
Chantal




Reacties

  1. Dank u dat we mogen meevolgen en razend benieuwd naar de volgende dagen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat fijn dat alles voorspoedig ging. Zag de link naar je blog op FB New York groep, ben zelf in mei nog geweest, heerlijke stad. Veel plezier!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Dag 1 / 31 augustus

We begonnen vandaag de dag rond een uur of 9. Beide behoorlijk goed geslapen, dus dat scheelt altijd een hoop. Ik ben begonnen met de verzorging van m’n wond en Marcel is eerst gaan douchen. Nadat ik klaar was met het verzorgen van de wond hebben we onze ontbijtjes opgegeten, we hadden gisteravond al vast wat voor vanochtend opgehaald. Yoghurt met muesli, deze was erg lekker en vulde ook prima. Daarna ons eerst klaar gemaakt en weer naar de supermarkt gegaan, we hadden gisteren niet zoveel puf meer dus hadden alleen wat voor ontbijt opgehaald en wat te drinken.               Vanmorgen hebben we wat meer dingen gekocht, we hebben bij de AirBnb geluncht, we hadden broodjes en vleeswaren/kaas gehaald. Ik blijf me altijd verbazen over de grote hoeveelheden vleeswaren er in zo’n verpakking zit en hoeveel plakjes een servingsize zijn. Nadat we terug waren van boodschappen doen was het zo goed als 12 uur en dus hebben we onze broodjes opgegeten en ons verder klaargemaakt. Voor vandaag stonden

Dag 5 / 4 september.

 De wekker stond voor vanmorgen weer wat vroeger. We wilden rond half elf bij het metrostation zijn dus moesten rond kwart voor tien onderweg zijn naar de metro in de buurt van de Airbnb. We hadden echt net met een minuut de metro gemist die we wilden halen, maar gelukkig rijden de metro’s best vaak dus hoefden niet heel lang te wachten op de volgende. We hadden geluk en hoefden deze keer ook helemaal niet over te stappen. We zijn bij Penn Station uitgestapt, hierna was het nog een twintig minuten lopen tot we bij pier 78 waren aan de westkant van Manhattan bij het water. Het bedrijf heette Big City Tourism, ze zeiden tijdens de tour dat ze nog maar een paar weken actief waren. Met de Sightseeing passes was deze tour inbegrepen, het heette Freedom Liberty Boat tour. De eerste boattour vertrok rond elf uur, deze wilden we graag halen omdat we hoopten dat het dan nog niet zo druk was en dat was gelukkig ook zo. We stonden vrijwel vooraan in de rij om de boot op te gaan, het scheelde natu

Dag 8 + 9 / 7 & 8 september

En toen was de dag alweer aangebroken dat we ‘s avonds terug vlogen naar Nederland. We moesten voor 11 uur uitchecken bij de Airbnb. Gelukkig kregen we de mogelijkheid om de koffers in de hal te kunnen stallen, konden wij nog even een stukje Brooklyn verkennen. We hadden de koffers de dag van te voren al zo goed als ingepakt, alleen de laatste toiletspullen en dergelijke moesten we nog inpakken. Dit hebben we gedaan, daarna de afwas nog even gedaan nadat we ontbeten hadden. Via de chat van Airbnb nog even nagevraagd wat we moesten doen met de lege frisdankflessen en limonadeflessen, zodat deze goed werden gescheiden. Nadat we alles opgeruimd hadden en een beetje hadden schoongemaakt (hoefde niet, maar voelt toch een beetje raar om niet te doen, dus we hebben toch even een doekje over de tafel en dergelijke gehaald) waren we klaar om de koffers dicht te doen en te wegen. We zaten gelukkig nog niet aan het maximale gewicht, dit kwam goed uit want ik wilde nog even bij de target langs en